Basisschool Kiliaan
Rooienberg 52, 2570 Duffel, t 015311752
Zomerstraat/Borzestraat, 2570 Duffel, t 015310306
f. 015319400, rek. 091-0176576-65, info@kiliaan.be
 
 1. De school begint om 8u55. U kan Uw kindje vanaf 8u toevertrouwen aan de goede zorgen van juf Gill die elke morgen de voorbewaking voor haar rekening neemt. Twee kleuterjuffen nemen het toezicht over vanaf 8u20 tot de bel gaat. U kan steeds bij hen terecht met vraagjes of mededelingen i.v.m uw kind.
  We vertrekken naar de refter rond 12u05, kleuters die naar huis gaan eten, kunnen dan afgehaald worden in de refter of aan het groene poortje.
  We zijn terug op de speelplaats om 12u45 en spelen daar tot 13u30.
  Uw bengel kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gebruik maken van onze gratis slaapklas.
  Onze kinderverzorgster haalt uw bengel dan op in de refter en brengt hem / haar terug naar de peuterklas na het middagdutje. (vergeet uw slaapkaartje niet…)

De school eindigt om 15u20, gelieve aan het groene poortje te wachten tot we met de kinderen buiten komen, we stellen het zeer op prijs dat U geen kinderen afhaalt in de klas, ook het afsluiten van de dag is belangrijk en mag niet gemist worden! Als de zaal vol ouders staat, hebben we ook geen overzicht meer over onze kleuters en lopen we het risico om kinderen te verliezen.
Mogen wij ook vragen om ’s morgens op tijd te komen, het onthaal is het belangrijkste moment van de dag, juf vertelt wat er die dag allemaal gaat gebeuren en wat er van de kleuters wordt verwacht.
Indien U toch te laat bent, gelieve dan boterhammen mee te geven, om een maaltijd te bestellen is het dan te laat. (moet om 9u doorgegeven worden)
Probeer het afscheid zo kort mogelijk te houden, U maakt het voor uw kind (en voor Uzelf) alleen maar moeilijker indien U blijft staan tot het belsignaal.

 1. Het kleuteragenda: Gelieve het alle dagen in te kijken, achteraan in het boekje zitten meestal de brieven! Wij kijken ook elke morgen na of jullie iets te melden hebben.Om papier te besparen, worden de brieven steeds meegegeven met het oudste kind van het gezin.U kan ook kiezen om geen brieven te ontvangen via het agenda maar ze te lezen op de website van onze school en te ontvangen via mail.
  Het is wel belangrijk dat U dan dagelijks gaat kijken en eventueel antwoordstrookjes zelf print of
  mailt.
 1. Kaartjes aan boekentas: het is van het GROOTSTE belang dat de kaartjes CORRECT worden gebruikt en elke dag worden aangepast indien nodig.
  Het juiste gebruik zorgt ervoor dat problemen of onduidelijkheden kunnen vermeden worden.           
 1. Peuters mogen reservekledij meebrengen in een plastic zakje voorzien van hun naam, juf Erika bewaart alle spulletjes in een kast zodat er extra plaats vrijkomt in de boekentas.
  Kindjes met pampers brengen hun eigen luiers mee en eventueel natte doekjes.
  Kindjes die naar de slaapklas gana mogen hun tutje en knuffel zeker meebrengen !
 1. De school zorgt voor koeken, drankjes en elke dag een stuk fruit,
  alles tegen een voordelige prijs.We knabbelen 2x per dag, om 10u15 en om 14u30.
 1. Gelieve geen speelgoed of andere spulletjes van thuis mee te geven naar school. We hebben genoeg materiaal om uw kind gans de dag te boeien.Het is altijd jammer als op het einde van de dag beer spoorloos blijkt te zijn…

 2. Indien uw kindje zich ’s morgens niet goed voelt, koorts heeft, gelieve het dan thuis te houden of een beroep te doen op de ziekenzorg van het speelnestje.Wij mogen geen medicatie geven, alleen
  op doktersvoorschrift! Als Uw kleuter thuisblijft, gelieve de school dan even te verwittigen.
  Indien we merken dat peuters te erg vermoeid geraken, dat ze bvb een ganse dag of een ganse week niet aankunnen,dan geven we U een seintje.Het is te gek om een oververmoeid kindje wakker te houden opdat het ’s avonds goed zou slapen.Het is de bedoeling dat kinderen fris en monter aan hun kleuterdag kunnen beginnen.(slaapklas is hier dé oplossing… )
 1. Turnen: op maandag ,dinsdag of donderdag, elke klas apart, twee uurtjes turnen in de turnzaal.
  Lesjes worden gegeven door juf Britt. Kleuters hebben geen turnkledij nodig.
 1. Zorgjuf: Juf Sigrid . Kleuters die problemen hebben, worden op een gepaste manier geholpen.

 2. Logopedie: De kleuters van de derde kleuterklas worden gescreend. Ouders worden op de hoogte  gebracht van de bevindingen door juf Katleen Weckx.
 1. Oudercontacten: 5x per schooljaar (zie agenda en site)
 1. Indien U met een probleem zit, aarzel dan a.u.b. niet en spreek de juf er zo snel mogelijk over aan.We zullen ons best doen om zo efficiënt mogelijk te reageren.( wij bijten heus niet…)
 1. Zwemmen: enkel voor de 2de en 3de kleuterklas, Peuters en 1ste kleuterklas zwemmen nog niet. We zwemmen op maandag- of dondernamiddag in het zwembad van Duffel. Zwemmama’s of papa’s zijn steeds welkom… Uw bengel krijgt watergewenning van de klastitularis.

 2. Boterhammen niet opgegeten? Terug mee naar huis in brooddoos zodat U een idee heeft wat uw kapoen heeft gegeten. (en wat niet)
 1. Vriendenkring: U zal geregeld brieven meekrijgen van de vriendenkring, ze zijn te herkennen aan logo Brieven voor eventuele inschrijving in de vriendenkring, volgen later.
 1. Uitstapjes: worden tijdig gemeld in het agenda. De kosten worden steeds verrekend bij de maandelijkse factuur.
 1. Verjaardagen: Indien U iets wil kopen voor in de klas, vraag gerust suggesties aan de juf.

 

                                                        Vriendelijke groetjes,

Juf Erika  ( peuters)
Juf Jill(K1a)
Juf Sabine S en juf Sabine T. (K2a)
Juf Joke (K2b)
Juf. Saskia (K3)

 

 

Maak van deze peutersite je startpagina! Voeg peuters.kiliaan.be toe aan je favorieten! Contacteer BS Kiliaan

Home
Even voorstellen
Wie is Jules?
Onze Juffen
Foto's
Afspraken

Woordje Directeur
Open-deur!
Schoolrestaurant
Zwemmen

willekeurige foto :
2.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

home @ peuters.kiliaan.be Ga naar de website van BS Kiliaan